Seuraa matkaamme:

Suomi365 - on kunnianosoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Tämä sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookissa:
Suomi365keskiviikko 17. toukokuuta 2017

17.5.2017 Kummakivi on maailmanluokan ihme

Kummakivi on, nimensä mukaisesti, todella kummallinen lohkare. Jo sen sijainti on kummallinen. Yleensä kerrotaan sen olevan Puumalassa, vaikka se itse asiassa on kyllä Ruokolahden puolella. Kiveä on mainittu Suomen suurimmaksi kiikkuvaksi kiveksi. Kivi ei kuitenkaan kiiku, sillä se on kosketuspintojen kautta jykevästi kallionnokallaan.

Kummakivi

Sitä mainitaan pyhäksi paikaksi. Kummallinen se on, mutta jopa tarinat sen pyhyydestä ovat olemattomia. Kivessä on oltu näkevinään myös punamultamaalauksen jäänteitä. Melkoinen riidan aihekin lohkare on ollut. Paikalliset maanomistajat kiistelevät siitä, voivatko turistit käydä kiveä katsomassa. Lopullista selvyyttä siihenkään asiaan ei ole saatu. Kummakivi on kuitenkin suurin ja kaunein omassa lajissaan ja sellaisena valtakunnallinen huippunähtävyys. Kivi rauhoitettiin vuonna 1962.Kummakiven alla on kaksi lippaa, lohkareen kaakkois- ja luoteissivuilla. Kummankin kivilaavun pituudet ovat n. 4 metriä, leveys 5 m ja korkeus 1-3 m. Luolista puhuminen olisi väärin, mutta kyllä lippojen alle sateensuojaan pääsee. Kivenä tämä kummajainen on maamme ylivoimainen ykkönen!

Miten perille? Puumalan kirkolta ajetaan n. 22 km, tietä numero 62, kohti Ruokolahtea ja käännytään Hauklapintielle. Tien nimi muuttuu matkan varrella Mäntylahdentieksi, n. 10 km ajon jälkeen vasemmalle erkanee Kummakiventie, jolta on opasteet kohteelle.  KARTTA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti