Seuraa matkaamme:

Suomi365 - on kunnianosoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Tämä sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookissa:
Suomi365maanantai 8. toukokuuta 2017

8.5.2017 Isokivi on Suomen yleisin kiven nimi

 
 
 
Pienen hiekkatien päässä, Euran ja Pöytyän rajamailla, unohdettuja ja hylättynä, odottaa muinaistenaikojen suuruus - Lellaisten Isokivi. Suuruutensa aikana lohkare oli paikallisten tietäjien käyttämä taikojentekopaikka. Vanhoina hyvinä aikoina vielä tätä myyttistä kahtia haljennutta porfyyrgraniittilohkaretta lähestyttiin kumartaen ja kunnioittaen.  

Tänä päivänä kiven alla oleva pieni onkalo on saanut ”kunniakseen” toimia metsänhoitajien kaatopaikkana. Sinne on kadonnut Isonkiven pyhyys ja metsänhenkien kunnioitus. Mutta tarina elää ja edelleen tämä mystinen kivenmurikka seisoo metsässä, tosin tuuhean pusikon kätkemänä, muistona menneistä ajoista ja ajatuksista.

Kiitos tämänkin kohteen tietojen siirtymisestä tuleville sukupolville kuuluu kansaperinteentallentajana ansioituneelle herra Aimo Kejoselle

KARTTA
Matka kohteelle ei aina ole yhtä vaivaton kuin kartta antaa ymmärtää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti