Seuraa matkaamme:

Suomi365 - on kunnianosoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Tämä sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookissa:
Suomi365perjantai 16. kesäkuuta 2017

15.6.2017 Paimion Louruvuoren luolat

Louruvuoren luolat, Paimio
"Hilajsiuuden kauneus, kiihkeästä toiminnasta luopuminen auttaa meitä kokoamaan ajatuksemme ja keskittämään elämämme niin, että pysymme rauhallisina, kun taas palaamme kiivastahtiseen elämään ja ryhdymme jälleen töihin."
- Bear Heart


Jo maastokartan vilkaisulla voi päätellä että Paimion Louruvuoren jyrkänteen juurella on luolia. Ja onhan siellä, tosin aivan erilaisia kuin kartta antaa odottaa. Jyrkänne ja louhikko viittaa sekavaan lohkareluolastoon. Näitä ei kuitenkaan löydy.

Jyrkänteen juurelta tai oikeammin jyrkänteen alta, kirjaimellisesti, löytyy matala mutta pintalaltaan hyvinkin suuri, rapautumisen ja muinaisten rantavoimien kallionsisään suurentama rakoluola. Luolan lattia on kalliosta murenevaa rapautuma soraa ja puiden juuria. Haju on kellarimaisen tunkkainen ja luolassa mahtuu liikkumaan ainoastaan ryömimällä. Ei siis mikään unelma kohde, tai riippuu mitä etsii!

Luola sisältä löytyy todellinen luonnonoikku. Hyvän kokoinen sieni kasvaa aivan paljaasta kivestä. Ilman minkäänlaista kasvualustaa, mitä ihmettä? Jotain hajotettavaa kallion pinnalla on ollut mutta, että ravinto riittää tämän kokoluokan sieneen menee yli ymmärryksen.Lähes koko jyrkänteen matkalta löytyy eri kokoisia sateensuojan tarjoavia kallion lippoja, geologisen määritelmän mukaan luolia nämäkin.

KOHDE KARTALLA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti