Seuraa matkaamme:

Suomi365 - on kunnianosoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Tämä sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookissa:
Suomi365sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

9.7.2017 Kirveskallion luola löytyy Sauvon keskustan tuntumasta

Sauvon kaskustan tuntumassa kohoava Kirveskallion on maisemiltaan ja maastoltaa upea ja helposti saavutettava päiväretkikohde.

Kukkulan huippu on komeasti pyöristynyttä kalliota. Useita metrejä pitkät tasaiset silokalliot ovat täynnä uurteita ja karttajäkälää.

Kirveskallion luola on 7 metirä pitkä tunneli, jonka läpi aikuinen ihminen mahtuu vaivatta kulkemaan.


Kirveskallion huipusta irronneen valtavan kivenlohkareen alle on muodostunut luolamainen tunneli. Lohkareen koko 7 m x 3,5 m x 2,5 m


Tuli on muokannut Kirveskallion maisemaa. Kalliot ovat mustuneet, puut hiiltyneet ja maaperä elotonta. Mustina maassa makaavat, hiiltyneet puunrungot tekevät maiseman aavenmaiseksi. Pieni alue on kuin sotatanner.


Palon runtelemat, kuoleet ja kavittomat kalliot ovat kauniit. Kasvillisuuden puuttuminen paljastaa kalliosta ja ympäristöstä aivan uusia piirteitä.

Kirveskalliolle pääsee helposti Kirvekalliontien päässä sijaitsevan jalkapallokentän parkkipaikalta. Pallokentän huoltorakennuksen vierestä lähtee polku metsään, luola löytyy aivan huipun korkeiman kohdan vierestä! KARTTA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti